Qualified Person en Responsible Person voor het RIVM

Job description

Ben jij een QP en klaar voor een unieke kans? Het RIVM biedt je de mogelijkheid om verantwoordelijk te worden voor de vrijgifte van het Rijksvaccinatieprogramma en gerelateerde medicijnen en vaccins. Een baan waar er maar 1 van bestaat in Nederland.


Als QP RP wacht je een breed taken- en verantwoordelijkheidspakket. Je kerntaak bestaat uit het borgen dat farmaceutische activiteiten worden uitgevoerd conform geldende wet- en regelgeving. Een greep uit je werkzaamheden:

  • Vrijgifte van EU geregistreerde vaccins uit het vaccinatieprogramma inclusief de COVID-19 vaccins, griepvaccinatie, zwangerschaps- en hielprikscreening en medische hulpmiddelen
  • Als QP goedkeuren en vrijgeven van niet EU geregistreerde producten
  • Voorbereiden van audits en inspecties en oppakken en uitvoeren van bevindingen uit deze audits
  • Beantwoorden van product gerelateerde vragen en oppakken van klachten en deviaties
  • Veel contacten met externe leveranciers, JGZ, GGD’s en de in- en externe opslagplaatsen

Een ander belangrijk onderdeel betreft de aanstaande verhuizing van Bilthoven naar Utrecht. Als QP ben je direct betrokken bij dit project onder meer door ruimtes vrij te geven voor opslag. Ook ben je betrokken bij het landelijk logistiek coördinatiecentrum COVID.

Job requirements

Past deze jas jou? Dat kan als je jezelf herkent in de volgende omschrijving.

  • Je bent erkend Qualified Person met kennis van vrijgifte
  • Je hebt ervaring in een GDP en of GMP omgeving
  • Je hebt een relevante opleiding op Master niveau of hoger bijvoorbeeld biologie, farmacie, virologie of apotheker
  • Je bent ervaren in het voorbereiden en begeleiden van audits en inspecties

Als persoon ben je een bouwer en communicatief sterk onderlegd. Je komt namelijk niet in een gespreid bedje maar in een organisatie in transitie. Dat spreekt je aan, je houdt ervan om zaken mee vorm te geven en structuren aan te brengen. De rol kan deels vanuit huis worden vervuld, je wordt tenminste 2 dagen per week op de kantoorlocatie verwacht tijdens je 32 tot 36 urige werkweek. 


Geen dag is hetzelfde en deze omschrijving is zeer beknopt en daarmee zeker niet volledig. Wil je meer informatie of een uitgebreidere omschrijving? Neem dan contact op met Rob van Vegchel via rob@rnb-consultancy.com of 0346-785996

Uiteraard nodigen we je ook van harte uit om direct te solliciteren op deze prachtige rol door te klikken op reageer op deze vacature!


Over de procedure:

RnB Consultancy verzorgt namens het RIVM exclusief de werving voor deze vacature. Dat wil zeggen dat alle sollicitaties voor deze rol via ons verlopen. Als je in onze ogen voldoende aansluit dan nemen we binnen 3 werkdagen contact met je op. Na een eerste screening via ons staat er uiteraard een vervolg bij het RIVM op de planning. Word je geselecteerd voor deze rol dan krijg je een arbeidsovereenkomst als rijksambtenaar bij het RIVM. Het betreft een schaal 13 functie met een bruto maandsalaris tussen € 4.281,76 en € 6.419,14 Daarbij fantastische secundaire voorwaarden deels op basis van je eigen keuze. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor extra inkomen, vrije tijd en of opleiding.

Voor deze rol is vaccinatie verplicht tegen diverse virussen en kan je gevraagd worden om je te laten (her-)vaccineren.

We kijken uit naar je reactie.